Tiramisu. This tiramisu recipe features rum and coffee-soaked ladyfingers layered with mascarpone custard and whipped cream. As a Tiramisu-Lover, I decided to try this recipe, based on the reviews. The Tiramisu tasted SO different from any tiramisu I'd ever tried.
Tiramisu, translating to "pick me up" in Italian, is a popular dessert layered with sweet cream. There are many possible explanations of its origins. Though many claim the dessert may have been made as far. You can cook Tiramisu using 7 ingredients and 12 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Tiramisu
- It's 500 gr of mascarpone.
- You need 250/300 ml of café FROID.
- You need 6 of oeufs.
- It's 40 gr of sucre.
- You need 30 gr of sucre glace.
- You need 2 of CàS de cacao non sucré.
- It's 1 of pincée de sel.
Tiramisu is kind of like the cool, older Italian cousin of an American icebox cake. Italian for 'pick me up' enjoy all time favourite creamy, dreamy tiramisu recipes. Like Mary Berry herself, this version of tiramisu is elegant, generous and very sweet. Bu defa şahane bir vanilyalı "custard" (muhallebi) pişirerek hazırladığım bu tiramisuyu yerken parmaklarımızı da az kalsın yutuyorduk. :).
Tiramisu instructions
- Sortir le mascarpone et les œufs du frigo 1h avant pour que tous les ingrédients soient tous à la même température. Séparer les blancs des jaunes d’œufs.
- Ajouter le sucre aux jaunes d’œufs jusqu’à que ça double de volume et que ce soit mousseux.
- Ajouter le mascarpone petit à petit jusqu’à obtenir une crème bien lisse.
- Monter les blanc en neige avec la pincée de sel. Lorsqu’ils commencent à mousser, ajouter le sucre glace et terminer à battre jusqu’à que ce soient bien ferme.
- Ajouter 1 CàS de blanc en neige au mélange mascarpone et fouetter énergiquement afin d’incorporer plus facilement le reste des blancs..
- Incorporer le reste des blancs en neige en 3/4 fois délicatement à l’aide d’une maryse.
- Dans un plat, disposer les biscuits à la cuillère préalablement trempés dans le café. Attention à ne pas trop les tremper, un aller-retour suffit.
- Étaler sur les biscuits la moitié de la crème mascarpone.
- Saupoudrer de cacao non sucré.
- Renouveler l’étape en mettant des biscuits préalablement trempés dans le café puis le reste de crème mascarpone.
- Pour finir saupoudrer de cacao non sucré puis mettre au frais 5h minimum.
- C’est prêt !!!! 😋😋😋 bon appétit 😁.
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